Duurzaam

Voor Studio Liefs Linne is duurzaamheid erg belangrijk. Alle materialen zijn dan ook milieuvriendelijk.  Om het milieu te compenseren wordt er bij elke €100 aan bestellingen een boom geplant door mij, Linne, eigenaar van Studio Liefs Linne.

Productie

Alle kaarten van Studio Liefs Linne zijn gemaakt met groene energie. Dat betekent dat de de productie in een volledig op en een milieu verantwoorde manier verloopt. Het gebruikte Co2 wordt dan volledig gereduceerd, door bijvoorbeeld bomen te planten. Verder wordt er groene stroom gebruikt voor de productie. 

Materiaal

De kaarten van Studio Liefs Linne zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal (300 grams) en bevatten een FSC- en PEFC-keurmerk. Dat houd onder andere in dat de formele en traditionele rechten van de lokale bevolking op land en hulpbronnen worden erkend en gerespecteerd, ook zijn de materialen biologisch afbreekbaar.

De enveloppen die geleverd worden bij de kaarten zijn gemaakt van gerecycled papier.

De chocola die gebruikt wordt is van Hands Off My chocolate. Zij streven naar eerlijke chocolade. Voor meer informatie kan hiervoor hun site bezoeken.